Ајурведски совет – конзумирајте бадеми оваа есен и зима

Ајурведски совет – конзумирајте бадеми оваа есен и зима

Дали знаевте дека за грижа на својата #Вата доша оваа есен можете да консумирате по една рака бадеми секој ден околу 10-12 часот? Но треба да се погрижете добро да ги изџвакате! 🌱🌱Ајурведската медицина докажа дека храната има моментално влијание врз дигестивната моќта...
Дали сте слушнале за ајурведски детокс на мозокот?

Дали сте слушнале за ајурведски детокс на мозокот?

Како да се направи детоксикација на мозокот? Кога станува збор за чистење на телото, обично мислиме на црниот дроб и дебелото црево, но ретко зборуваме за мозокот, кој исто така е изложен на токсини и тешки метали. Вашиот мозок работи напорно секој ден. Покрај...
Пита доша и справувањето со стресот

Пита доша и справувањето со стресот

  Оваа доша мошне лесно се раздразнува. Овој тип на лица се полни со оган, па секој стрес изнудува вулканска реакција и моментален дисбаланс. Оттука е мошне важно за пита дошата да го скроти оганот во телото. Оваа доша лесно заборава на можните последици и...
Брз тест – колку си Вата?

Брз тест – колку си Вата?

Колку си вата? колку одговори се точни 5/5 ?? Не си сигурен за својата доша?  Провери на нашиот бесплатен квиз за твојата доминантна доша!    Доша...
Ајурведа – потиснати емоции, причина за болест

Ајурведа – потиснати емоции, причина за болест

100% Eмоциите како фактор влијаат при создавање токсини во телото. Придушениот гнев, например, целосно ја менува флората на жолчното кесе, жолчниот канал, тенкото црево и јавлошува состојбата на питта дошата, предизвикувајќи воспалени области на мукозните мембранина...