Едноставен ајурведски трик за помош при цервикална спондилоза, тонзилитис, тироидна жлезда

Едноставен ајурведски трик за помош при цервикална спондилоза, тонзилитис, тироидна жлезда

Значење: Зборот Кшипра (क्षिप्र) буквално значи „брза“, т.е. марма точка која има најбрзо дејство и обезбедува брзо олеснување на проблемите. Локација: Kshipra marma се наоѓа помеѓу просторот на првата метакарпални и вторите метакарпални коски на двете раце....