Kалинка – плод на боговите и здравјето

Kалинка – плод на боговите и здравјето

ДАли знаете дека калинката е едно од најстарите и најздравите билки на земјата. А дали знаете дека сме едни од ретките поднебја каде успева ова растение? Калинката е едно од најздравите плодови бидејќи е богатa со витамини, минерали, влакна и антиоксиданси кои штитат...
Ајурведски чај од калинка против 1000 болести

Ајурведски чај од калинка против 1000 болести

Користењето на калинката во ајурведата датира уште од пред 5.000 години. За лековитоста сте зборувале многу пати. Подготовката на чај од кора од калинка е многу едноставна, а нејзиниот ефект е многу корисен за вашето целокупно здравје. Како да направите чај од...
Запри го времето со калинка

Запри го времето со калинка

  Сокот од калинка може да го забави опаѓањето на меморијата поврзана со стареењето. Околу 45% од светското население имаат деменција и секојдневно се зголемува, велат најновите научни истражувања. Околу 10% имаат благо когнитивно оштетување (МЦИ) и околу 19%...