Ајурведски сок од компир и неговите придобивки

Ајурведски сок од компир и неговите придобивки

Здравствени придобивки Сокот од компир е природен лек кој може да го подобри здравјето на дигестивниот систем и ублажување на болести како што се: запек, дијареја и киселини. Сокот од компир го намалува нивото на киселина во стомакот. Ајурведата не го препорачува...
Компир – правилна исхрана според Ајурведа

Компир – правилна исхрана според Ајурведа

Во Ајурведата, постојат концепти како што се сатмија (храната и билките што растат во одредена област, кои што се јадат уште од детството се и корисни за организмот) и асмамија (сè што не  расте на нашето тло не е корисно). ⠀ На пример, за нас сатмаја е компирот, а за...