Моќна јогистичка техника која го намалува паѓањето на косата предизвикано дури и од Ковид19

Моќна јогистичка техника која го намалува паѓањето на косата предизвикано дури и од Ковид19

Губењето на косата предизвикува голема загриженост кај луѓето во последните неколку децении. Стресот, загадувањето, неквалитетниот начин на живот и лошиот избор на исхрана придонесуваат за лош квалитет на косата и нејзино лесно кршење. Но, проблемот со губење на...
Оксфорт – со медитација и психотерапија до подобро ментално здравје

Оксфорт – со медитација и психотерапија до подобро ментално здравје

Медитацијата сега е најдобрата помош во време на пандемијата Во ова време – невреме, медитацијата е најдобриот лек за смирување на стравовите и стресот е медитацијата. Еве една студија: „Многу пациенти кои страдале од посттрауматско стресно нарушување, почнале...
Харвард – како природно да го намалиме ризикот од КОВИД 19

Харвард – како природно да го намалиме ризикот од КОВИД 19

*Јога Јогата не е само практика за истегнување на телото и вежбање, туку се смета за една од најдобрите терапии за мноштво проблеми, смирување и баланс на телото и мислите, со што и те како може да ни помогне во сегашната ситуација кога сите сме малку повознемирени од...
Правилно дишење – заштита и превенција од КОВИД-19

Правилно дишење – заштита и превенција од КОВИД-19

Што ви советува ајурведата во време на пандемија? Пранајами, техники за дишење, целосно контролирање на дишењето е мост помеѓу телото, умот и свеста. Со овие техники за дишење се зголемува виталноста и физичката отпорност, се чисти телото од отрови, се продлабочува...