Ајурведа препорачува – рижото од ориз како лек кој го намалува холестеролот и триглицеридите

Ајурведа препорачува – рижото од ориз како лек кој го намалува холестеролот и триглицеридите

Оризот особено црвениот е одамна е познат како лек кој го намалува холестеролот и триглицеридите. Црвениот ориз има егзотичен изглед и поинтензивен вкус од белиот, како и низа корисни својства, а доколку сте на одредена терапија, внимавајте на количините што ги...