Ајурведски трик – ослободи се од темните подочници со млечно шафранова паста

Ајурведски трик – ослободи се од темните подочници со млечно шафранова паста

Многу аспекти на ајурведската медицина имаат духовна, практична, како и возвишена цел. Црвената точка која се нанесува честопати е симболично поставена на челото на човекот, помеѓу очите (честопати се нарекува „трето око“), како благослов за будење на нечија внатрешна...
Подготви си млеко на Боговите со шафраново масло

Подготви си млеко на Боговите со шафраново масло

Многу аспекти на ајурведската медицина имаат духовна, практична, како и возвишена цел. Црвената точка која се нанесува честопати е симболично поставена на челото на човекот, помеѓу очите (честопати се нарекува „трето око“), како благослов за будење на нечија внатрешна...