Утринска плунка – најдобриот природен ајурведски аналгетик појак и од морфиумот

Утринска плунка – најдобриот природен ајурведски аналгетик појак и од морфиумот

Како да се намали болката на природен начин Ајурведата вели: „Патот на мудрите не е да обезбедиш задоволство, туку да ја излечиш болката“. Ајурведата ја дефинира болката како состојба која настанува како реакција на повредени или воспалени ткива произведувајќи низа...
Древен ајурведски лек – утринска плунка за здрави очи

Древен ајурведски лек – утринска плунка за здрави очи

Утринската плунка иако е полна со отрови има моќ и да лекува. Древните ајурведски мудреци одамна знаеле како да ја искористат за лекување. Утринската плунка ако се нанесува во очите ќе ја отстрани потребата од очилата дури и  ќе ги отстрани темните кругови под очите,...