Морето, солената вода и кожата

Морето, солената вода и кожата

Дали знаеме зошто се чувствуваме толку пријатно кога  сме на море? Дали знаеме кој тип на луѓе и доша најмногу ужива покрај вода и на море? Дали знaeмe дека нашето тело содржи скоро иста концентрација минерали и хранливи материи како морската вода? Кога сме на море за...
Шеа путер за помлада и поубава кожа

Шеа путер за помлада и поубава кожа

Шеа путерот се добива од плодовите на шеа дрво кое природно расте во Африка во зоната помеѓу Нил и Сенегал. Плодовите од него се уште се собираат рачно во месеците март и април, се сушат и рачно се толчат со цел да се добие чист и природен производ односно шеа...