Медитирајте додека се капете, да и тоа е можно

Медитирајте додека се капете, да и тоа е можно

Најчесто луѓето за Запад кога ќе се спомене медитација веднаш помислуваме дека не можеме да практикуваме медитација во оваа урбана средина. Напротив, како што вели НС Шри Шри Рави Шанкар, ќе бидеш мастер за медитација кога ќе го постигнеш мирот баш во оваа урбана...
Како правилно да се капеме според Ајурведата

Како правилно да се капеме според Ајурведата

  Препораки од ценетиот др.Авишек Мишра Ние се бањаме за да ја измиеме нечистотијата од нас и да се освежиме. Кога времето е ладно,  користиме топла вода, а во топлата сезона користиме ладна вода. Препораката, според ајуведата, е никогаш да не се става топла вода...
Наместо антидепресиви – капење со ладна вода

Наместо антидепресиви – капење со ладна вода

За жал, антидепресивите се едни од најчесто пропишаните лекови. Снабдувањето со антидепресиви (и побарувачката за нив) доведе до фактот дека дури и на интернет, може да се најдат прашалници кои ќе ви помогнат да откриете дали страдате од депресија. ?!/* Ајурведската...