Тишината влијае на работата на мозокот

Тишината влијае на работата на мозокот

  Ценетиот Д-р Авишек Мишра, ајурведски доктор вели дека два часа молк на ден помага да се создадат неврони во хипокампусот, дел од мозокот одговорен за меморијата, емоциите и учењето. Тишината буквално придонесува за регенерација на мозокот. Благодарение на...