Древен ајурведски пилинг за кожа која го употребувала и Клеопатра

Древен ајурведски пилинг за кожа која го употребувала и Клеопатра

Веќе сигурно знаете дека кожата е најголемиот орган. Кожата е обвивка на вашето тело. Како таква, таа е во постојан контакт со надворешното опкружување. Многу е важно редовно да ја негувате и одржувате на најдобар можен начин. Затоа од време на време мора да и...
Како правилно да се грижиме за нашата кожа

Како правилно да се грижиме за нашата кожа

Дали знаете дека кожата е показател на она што се случува однватре, во телото? Што ни е потребно за здрава кожа: Исхраната треба да е богата со: магнезиум, есенцијални масни киселини, витамин Ц и бета-каротин, ако јадете темно чоколадо, риба и други морски плодови,...
Сакаш здрава кожа?

Сакаш здрава кожа?

Ајурведата не учи дека имаме седум слоја на кожа и секој слој има уникатна функција, секој од нив се надоврзува со следниот од површинскиот слој па се до најдлабокиот слој. Ова се 7те слоеви:⠀ – Авабасини, најгорниот слој, делот што го гледа светот, заштитната...