Ајурведата препорачува најпрвин зачините да се пропржат

Ајурведата препорачува најпрвин зачините да се пропржат

Според холистичкото гледиште и принципите на Ајурведата (повеќе илјади години стара наука за животот) високото ниво на свесност кон себе и околината сведочи за добро здравје. Ајурведата вели: добро здравје имаме само ако има равнотежа и баланс  во сите области на...
Дали сте подготвени да живеете со Корона вирусот?

Дали сте подготвени да живеете со Корона вирусот?

Еве неколку едноставни, но сепак многу ефикасни нешта што можете да ги правите секој ден за да го зајакнете имунитетот! Додадете малку повеќе од овие зачини и додатоци во својата исхрана за подобар имунитет: • Куркума – Ја поттикнува кафа и пита дошата....