Ајурведска кремаста чорба од спанаќ и ги масло

Ајурведска кремаста чорба од спанаќ и ги масло

Спанаќот поседува извонредни способности да ја врати енергијата, да ја зголеми виталноста и да го подобри квалитетот на крвта. Вклучувањето на спанаќот во исхраната ја стимулира Пита дошата и, кога се користи во умерени количини, ги смирува Вата и Кафа дошите....