Ајурведски совети за здраво хранење оваа пролет

Ајурведски совети за здраво хранење оваа пролет

ПРОЛЕТ Пролет е препознатлива по влажното време од годината што следи по зимата. Земјата ќе биде полна со раст, а температурите ќе растат. На многу студени места, пролетта е обележана со одмрзнување, кога температурите на замрзнување ќе завршат. Оваа промена од сува и...
Во борба против пролетните алергии

Во борба против пролетните алергии

Пролетта е период кога многу луѓе, наместо да уживаат во прекрасниот пролетен мирис, липите и другите цвеќиња се нивниот најголем непријател.  Ги мачи алергија со која многу тешко се справуваат. Носот постојано тече, очите солзат, тешко се дише, синусите забрзано...
Ајурведски совети за пролет

Ајурведски совети за пролет

Животните навики што се препорачуваат за одредени сезони ги смируваат зголемените доши во нашата конституција и со тоа го спречуваат почетокот на болеста. За да ги одржиме енергиите на телото во рамнотежа во текот на сезоните, неопходно е да се следат неколку основни...