Цревата се најважни за силен имунитет

Цревата се најважни за силен имунитет

  Ајурведскиот д-р Aвишек Мишра објаснува зошто здравите црева се предуслов за силна одбрана од болести. Ајурведата советува да се земаат пробиотици, со цел да се регулира цревната флора и да се балансира нивото на бактерии. Имунитетот е одбраната, војската на...