Влијание на Сударшан крија®️ врз имунолошкиот систем – резиме на д-р Винод Кочупилаи

Влијание на Сударшан крија®️ врз имунолошкиот систем – резиме на д-р Винод Кочупилаи

Силниот имунолошки систем е клучот за здравото тело. Антиоксидантната одбрана е уште еден механизам што се справува со оксидативниот стрес што се јавува во организмот секојдневно (заради сопствените метаболички активности на телото, како и поради загадувањето на...
Како да се намали вознемиреноста? Дишете длабоко!

Како да се намали вознемиреноста? Дишете длабоко!

Џесика Голд контрибутор на Здравствена грижа Пишува за менталното здравје, медиумите и сè што е меѓу нив. Студентите на колеџ кои се враќаат во кампусот е стрес за многумина. Присутноста на Ковид-19 додека студентите се враќаат од целата земја и обезбедувањето...
Онлајн јога часови

Онлајн јога часови

Драги јогини, Продолжуваме со јога часовите и во јули #ВоЖиво. Јули е месец кога температурите се зголемуваат и телото бара повеќе одмор, хидратација и релаксација. Затоа не двоумете се, веднаш резерервирајте го својот јога мат. Започнува летниот јога одмор каде и да...
Барем 100 придобивки од редовното практикување од техниката Судашан крија

Барем 100 придобивки од редовното практикување од техниката Судашан крија

  1. Ja намалува потрошувачката на кислород 2. Го успорува ритамот на дишењето 3. Го зголемува протокот на крв и го забавува отчукувањата на срцето 4. Ја зголемува толеранцијата при физички вежби 5. Доведува до подлабоко ниво на физичка релаксација 6. Го намалува...