Медитирајте додека се капете, да и тоа е можно

Медитирајте додека се капете, да и тоа е можно

Најчесто луѓето за Запад кога ќе се спомене медитација веднаш помислуваме дека не можеме да практикуваме медитација во оваа урбана средина. Напротив, како што вели НС Шри Шри Рави Шанкар, ќе бидеш мастер за медитација кога ќе го постигнеш мирот баш во оваа урбана...
Едноставна 5-минутна утринска вежба која ќе ви го промени животот!

Едноставна 5-минутна утринска вежба која ќе ви го промени животот!

Забавете малку и потребни ви се само 5 минути и одвојте време за оваа древна јога вежба. Сосема ќе ви го промени животот, ќе го забрза метаболизмот, ќе ве детоксицира и ќе се чувствувате свежо цел ден! Свесни сме дека е тешко е да се одвои време за утринско...
Ослободи се инстант од стресот и вишокот килограми

Ослободи се инстант од стресот и вишокот килограми

  Сурја Намаскар е неизмерно корисна техника за губење на стресот, телесната тежина, детокс, за блескава кожа и коса. Придобивки од практикувањето на Сурија Намаскар за слабеење • Тоа е интензивна физичка вежба која работи на секој дел од телото. • Може полека да...
Како успешно да се „преживее“ изолацијата

Како успешно да се „преживее“ изолацијата

Поздрав на Сонцето и бенефити од практикување Јогата и ајурведата се две сестрински науки и филозофии. Со векови, луѓето од сите цивилизации нуделе молитви кон Сонцето – крајниот извор на живот и енергија. Сурја Намаскар или Поздрав на Сонцето е древна техника...