Кралски третмани за вашата кожа и коса

Кралски третмани за вашата кожа и коса

Зошто ајурведата препорачува користење на сусамово масло Сусамово масло Одличен вкус, богатството на хранливи материи и долг рок на траење се карактеристиките што го издвојуваат ова масло од другите масла. Поради богатството на хранливи материи, се користи како храна,...
Сусамовото масло во ајурведа

Сусамовото масло во ајурведа

  Сусамово масло – најмоќниот билен лек во светот, лечи хипертензија, го намалува нивото на холестерол, помага во намалување на телесната тежина. Сусамовото масло се користи за квалитетни и здрави јадења, за изработка на ајурведска козметика и лековити...