Древен ајурведски сируп за кашлица

Древен ајурведски сируп за кашлица

  Според Ајурведата, зимата е студена и сува сезона во која доминира вата доша. Вата доша често се манифестира во телото како груба, сува и испукана кожа, сувост во синусите и иритирано и суво грло. Поради фактот што во текот на зимските месеци дишеме ладен...