Отстранете ги крлежите на едноставен ајурведски начин

Отстранете ги крлежите на едноставен ајурведски начин

Некој нанесува на погодената област билно масло, некој го трие со сапун, некој со жарче, а некој го отстранува со пинцета. Некој советува мачкање на местото на каснување со ацетон, што, патем, не треба да се прави. Еден лесен, ефикасен и древен начин за отстранување...
Природен серум против болви и крлежи

Природен серум против болви и крлежи

Древен ајурведски серум против болви и крлежи и други штетници во домот и на миленичињата. Рецепт: 30-40 гр. каранфилчиња се варат во 500мл вода. Се вари на тивко се додека течноста не стане околу 300 мл. Се остава да се олади и се додава 100мл 90% алкохол. На крај...