Зошто ајурведската практика за чистење јазик е многу делотворна

Зошто ајурведската практика за чистење јазик е многу делотворна

Кои се предности од редовното чистење на јазик? Нашите тела се постојано изложени на токсини од: храна, пијалоци и околината; Метаболичките отпадоци и нерешените емоции исто така можат да ги зголемат токсините. Кога токсините не се елиминираат правилно, тие се...
Жолт јазик – индикатор за нарушено здравје

Жолт јазик – индикатор за нарушено здравје

Жолт јазик – симптоми и причини Човечкото тело е навистина совршено. Кога нешто не е во ред, пред да настане некое посериозно заболување телото испраќа сигнали за да знаеме дека нешто не е во ред. Бидејќи здравиот јазик е розов, знаеме дека појавата на друга...
Дали знаете дека оралната кандида се размножува на јазикот?

Дали знаете дека оралната кандида се размножува на јазикот?

Оралната кандида е една од причините за бел јазик! Орална кандида: задебелениот и бел талог на јазикот може да укаже на присуство на кандида; како резултат, на јазикот се појавуваат красти или израстоци на самиот јазик што се лесно видливи и со око. Најчести...
Здрав јазик – показател за добро здравје

Здрав јазик – показател за добро здравје

  Добар индикатор за здрав јазик е благо розова боја на јазикот без темни црвени, жолти или бели дисколорации. Но, ако најдете бел слој што покрива дел од јазикот или целиот јазик, тогаш тоа е показател дека во телото е насобрано голема количина на отрови или...