Дали знаевте дека на јазикот се акумулираат дури и емоциите?

Дали знаевте дека на јазикот се акумулираат дури и емоциите?

Затоа е многу важно редовно да го исчистите јазикот. Не е само за вкус, разговор и бакнеж! ⠀ Јазикот е директно поврзан со имунолошкиот систем. Според рефлексологијата, различни области на јазикот се поврзани со специфични органи како што се: срцето, белите дробови,...
Прегледајте го својот јазик веднаш

Прегледајте го својот јазик веднаш

Побелен јазик? Јазикот е место каде се кријат многубројни бактерии кои го создаваат непријатниот мирис на устата. И колку повеќе наслаги има на него, толку полош е мирисот. Дали знаете дека јазикот е место каде што се напластуваат многу микроорганизми, бактерии,...