Ајурведски трик – подобри ја работата на тиродната жлезда за час

Ајурведски трик – подобри ја работата на тиродната жлезда за час

Нутриционистите сметаат дека луѓето не се доволно запознаени со лековитите својства на оревот и колку лисјата, јатките и плодовите од оревот помагаат при лекување на многу болести. Младите ореви се одлични прочистувачи на крв, помагаат при лекување на белодробни...
Древна ајурведска вежба за третман на тироидна жлезда

Древна ајурведска вежба за третман на тироидна жлезда

Овозможува зголемен проток на крвта во жлездата. ✅Најпрвин добро протријте ги дланките една од друга, а потоа раширете ги една наспроти други за да ја трансмитирате топлината која е создадена.  Ставете ги топлите дланки нежно на тироидната жлезда и држете ги околу...
Древна ајурведска вежба за третман на тироидната жлезда

Древна ајурведска вежба за третман на тироидната жлезда

Ајурведата и јогата се сестрински науки и една со друга многу природно се надоврзуваат кај природниот начин на балансирање на телото. Древна ајурведска вежба за третман на тироидната жлезда Ова е и лесна јога вежба за практикување која ја поттикнува работата на...