БОЈАТА НА УРИНАТА – ИНДИКАТОР ЗА МНОГУ БОЛЕСТИ

БОЈАТА НА УРИНАТА – ИНДИКАТОР ЗА МНОГУ БОЛЕСТИ

  Бојата на урината е показател за состојбата на нашето тело, односно покажува знаци на болест. Промените на бојата се случуваат главно поради степенот на хидратација. Различните нијанси на бојата на урината генерално покажуваат колку вода имаме во телото. Ако...