Излечете ги инфекциите во ушите

Излечете ги инфекциите во ушите

Дали знаете дека секој 10ти на планетава пати од некакви проблеми за ушите? Направете си домашно ајурведско масло  и излечете ги ушите. Состојки: 20 таблети Васа (Adhatoda vasica) /истолчете ги и направете ги прав/ Ладно цедено масло 100 мл. Билката Васа во прав,...
Васа (Adhatoda vasica) Ајурведска билка за зајакнување на имунитетот

Васа (Adhatoda vasica) Ајурведска билка за зајакнување на имунитетот

Васа (Adhatoda vasica Linn.) е добро позната и широко користена билка во Ајурведата. Претставува класа на хербални лекови со многу силна концептуална или традиционална база, како и силна и моќна основа за нејзина употреба. Припаѓа на семејството Acanthaceae, попознато...