Намалена количина на Витаминот Д причина за КОВИД-19

Намалена количина на Витаминот Д причина за КОВИД-19

„На испитани 200 пациенти со КОВИД-19 околу 80 проценти од нив во болница во Шпанија имаат дефицит на витамин Д, вели новата студија објавена во„ Весникот на ендокриното друштво “,„ Journal list за клиничка ендокринологија и метаболизам “. Витамин Д е хормон кој го...