Ајурведата препорачува храната да ги содржи 6-те вкусови

Ајурведата препорачува храната да ги содржи 6-те вкусови

Според холистичкото гледиште и принципите на Ајурведата (повеќе илјади години стара наука за животот) високото ниво на свесност кон себе и околината сведочи за добро здравје. Ајурведата вели: добро здравје имаме само ако има равнотежа и баланс  во сите области на...