Ајурведска утринска топла напивка

Ајурведска утринска топла напивка

Во последно време сите препорачуваат и говорат за придобивките од пиењето топла вода со лимон наутро. Секојдневно применете го овој начин на делување бидејќи е начин да му помогнете на телото за брза детоксикација. Ова е препорачлива древна ајурведска пракса. Рецепт:...
Ајурведата препорачува конзумирање на лубеница во летниот период

Ајурведата препорачува конзумирање на лубеница во летниот период

Зошто ЛУБЕНИЦАТА е толку посебна? Пред се, поради неговиот состав кој се состои од 92% вода и 8% хранливи материи, како што се витамини, минерали и органски соединенија. Лубеницата е дар од природата кој вклучува значителни количини на витамин Ц, витамин А, витамин...