Лубеница – ајурведското летно овошје

Лубеница – ајурведското летно овошје

АВЕРВЕДСКА АНАЛИЗА НА ЛУБЕНИЦА Лубеницата е симбол на разладувачко овоштие во текот на летото и горештините. Основно е дека  го лади телото и ја враќа рамнотежата на презаситената крв.  Таа со својата сладост го смирува и успокојува телото што е препорачливо за овој...
Smoothie од бостан и краставица

Smoothie од бостан и краставица

Краставицата е природен диуретик кој помогнува во намалување на крвниот притисок и го намалува притисок во артерија. Јадете две свежи краставици секој ден, во тек на две недели и резултатите нема да изостанат. Ако не сакате да ги јадете, изблендирајте ги во вкусен...