Ајурведски трик – ослободи се од жолтите заби, дамки и непријатната миризба на природен начин

Ајурведски трик – ослободи се од жолтите заби, дамки и непријатната миризба на природен начин

Различни работи влијаат на промена на бојата на забите, од генетика, преку храна и пијалоци, до лекови, хемиски пасти, средства за нега и чистење и неправилно четкање на забите. Без оглед на причината, последицата е следна: започнуваме да ја криеме насмевката и да се...
Жолт јазик – индикатор за нарушено здравје

Жолт јазик – индикатор за нарушено здравје

Жолт јазик – симптоми и причини Човечкото тело е навистина совршено. Кога нешто не е во ред, пред да настане некое посериозно заболување телото испраќа сигнали за да знаеме дека нешто не е во ред. Бидејќи здравиот јазик е розов, знаеме дека појавата на друга...