Колку сте запознати со поимот зоотерапија – терапија со миленичиња?

Колку сте запознати со поимот зоотерапија – терапија со миленичиња?

Тоа е релативно нова практика, се повеќе прифатена низ целиот свет. Што е зоотерапија? Зоотерапија не значи лекување на одредена болест, хендикеп или кој било друг здравствен проблем, туку подобрување на општата состојба на пациентот преку друштво со милениче. Во оваа...