Ајурведски домашен и вкусен лек против аритмија

Ајурведски домашен и вкусен лек против аритмија

Дали знаете дека печената јаболка со кардамом помага при аритмија? Што ви е потребно: 1 домашно органско јаболко 1/8 лажичка кардамом и органски мед. Печете по едно јаболко, наросено со кардамом заедно со кората во рерна секој ден 40 дена (15 минути). Кога ќе се...
ЈАБОЛКО – природен ајурведски лек

ЈАБОЛКО – природен ајурведски лек

Есен и зима се период од годината кога ова овошје е најзастапено на пазарите и трпезата. Секако е и најсочно и најприродно. Искористете ја оваа сезона за да вкусите прекрасно домашно јаболко. ***Јаболкото, омиленото овошје во својот состав содржи флавоноиди, кои имаат...
Тридневна ајурведска диета со јаболка

Тридневна ајурведска диета со јаболка

Тајната на здраво и витко тело не лежи во непроверени и нездрави трендовски диети по кои ќе ги вратите изгубените килограми за час. Тајната лежи во моќта на здравите принципи и начин на живот, кој ќе ви дадат природни упатства како да изгубите килограми и да одржите...
Јаболка за подобра дигестија

Јаболка за подобра дигестија

Лошо варење, нервоза, употреба на каква било несоодветна храна или неправилни комбинации на храна може да предизвикаат дијареја и запек. Првиот чекор во лекувањето на дијарејата и запекот е да се обрне внимание на храната, да се отстранат масни, пржени, зачинети и...
Наутро јаболко наместо кафе

Наутро јаболко наместо кафе

Едно јаболко на ден и никогаш нема да ви биде потребен лекар. Јаболкото е полно со хранливи материи и #Вата енергија – животна енергија. Лесно го хидрира телото, го снабдува со овошни шеќери и дава инстант свежина. Заменете ја вашата дневна кафе пракса со едно...