Можеме ли да направиме ајурведска масажа со масло на новороденче после една недела?

Можеме ли да направиме ајурведска масажа со масло на новороденче после една недела?

Секако дека ДА. но пред апликација треба да проверите да не се создаде алергија на маслото кое го користите. Ова е причината при која советуваме тестови за алергија на масла, пред да нанесете масло кај децата. Треба да бидеме многу внимателни. За да се изврши тест за...
Абјанга – магијата на допирот со своето дете

Абјанга – магијата на допирот со своето дете

Поврзете се со вашето дете од најмала до најголема возраст 🧸⁣ Допирот најчесто се смета за едно од најмалку користените сетила, а можеби е најмоќното според ајурведата. Тој е всушност најважното и најкористеното сетило кај човекот. Масажите, третманите, акупресурата и...