Ајурведска бања за деца со проблеми со егзема и псоријаза

Ајурведска бања за деца со проблеми со егзема и псоријаза

Како до брзо смирување на иритирана кожа! Егзема или дерматитис е воспалително заболување кое се манифестира со интензивна сувост, црвенило и пукање на кожата. Лице со егзема често чувствува силно чешање, а кожата може повремено да крвари. Егзема или дерматитис...
Овесна ајурведска бања кај проблеми со егзема и псоријаза

Овесна ајурведска бања кај проблеми со егзема и псоријаза

Како до брзо смирување на иритирана кожа! Егзема или дерматитис е воспалително заболување кое се манифестира со интензивна сувост, црвенило и пукање на кожата. Лице со егзема често чувствува силно чешање, а кожата може повремено да крвари. Егзема или дерматитис...
Детоксицирај го телото според ајурведа оваа пролет

Детоксицирај го телото според ајурведа оваа пролет

Исчистете ги сите делови од вашиот живот оваа сезона со сеопфатниот план на ајурведскиот доктор Авишек Мишра кој честопати престојува кај нас.Направете брза детоксикација на вашиот ум, тело за да заблесне душата. Ова може да изненади, но токсините не се наоѓаат само...
Чувствувај се како Бог – направи си бања од соништата

Чувствувај се како Бог – направи си бања од соништата

Имате напорен ден или период и потребно ви е веднаш да го смирите нервниот систем и да се релаксирате? Веќе не е потребно да одите во скапи бањи за да се чувствувате опуштено. Наполнете ја кадата со топла вода и додадете неколку капки есенцијални органски масла од...
Ајурведско правило за туширање

Ајурведско правило за туширање

Дали знаете дека долгото задржување во топла вода го забрзува процесот на стареење и штети на здравјето? Ајурведските лекарите не препорачуваат да бидете во топла када, која вклучува бања и туш подолго од пет минути, бидејќи лошо влијае на крвните садови и на срцето....