Дали често ни паѓа енергијата?

Дали често ни паѓа енергијата?

Дали чувствувате дека често и многу лесно ни паѓа енергијата во текот на денот? Кој се можните грешки кои ги правиме: -кога се самосожалуваме, – кога сме незадоволни од животот, – кога се жалиме за минатото и ја отфрламе иднината; -кога сме лути и...
Каква е нашата сопствена енергија?

Каква е нашата сопствена енергија?

Според Ајурведата енергијата е таа која го дефинира нашето здравје, квалитет во живеењето и нашето место во општеството. Ајурведата вели „Каква ти е енергијата, таков ти е животот„. Постојат две групи активности и дејствија кои даваат раст и пад на нашата сопствена...