Најздравото ајурведско лебче – чапати

Најздравото ајурведско лебче – чапати

Што е Чапати / Роти? Роти е ајурведски леб без квасец. Може да се подготви на многу начини во зависност од видот на брашно што го претпочитате и видот на подготовката. Роти е генерички термин и затоа има многу други имиња за различните видови како што е „чапати“....
Чапати – вкусни и здрави индиски пити направени од интегрално брашно

Чапати – вкусни и здрави индиски пити направени од интегрално брашно

Имено, повеќето Индијците со задоволство ги јадат секој ден како што ние јадеме леб. Предноста на чапатиите е тоа што тие не содржат квасец и може да се направат од 100% интегрално брашно. Компоненти: 250 гр интегрално брашно (или половина интегрално, половина бело...