Древен ајурведски рецепт за откажување од цигари и други зависности

Древен ајурведски рецепт за откажување од цигари и други зависности

Убијте ја желбата за цигари засекогаш – еве како Хемискиот состав на чадот од тутун е многу сложен, бидејќи содржи околу 1400 различни супстанции. Меѓу нив, најтоксични се: – никотин – надразнувачи на бронхиите -Јаглеродни оксиди и – катрани...
Ајурведски трик – откажи се лесно од цигари и детоксицирај се

Ајурведски трик – откажи се лесно од цигари и детоксицирај се

Вода Пушењето доведува до дехидратација. Според многу истражувачи, можете да престанете да пушите и да го намалите никотинот од организмот консумирајќи многу топла вода. Водата е многу силен детоксикатор и прочистувач. Секој ден треба да пиете најмалку 2 литри топла...
Ајурведски трик – Отстрани го никотинот и отровите од своето тело на природен начин

Ајурведски трик – Отстрани го никотинот и отровите од своето тело на природен начин

  Иако сте се откажале се од цигарите, ефектот на никотинот трае долго време. Како да се ослободиме од штетните влијанија на никотинот на здрав начин? Како? Едноставно, треба најпрво да решиме да направиме чекор кон промена на вашиот животен стил. Пушењето ја...