Испирај ја устата на древен ајурведски начин

Испирај ја устата на древен ајурведски начин

Ова е природен лек кој е многу поефикасен од вообичаеното испирање на устата! Ако ги забележите првите знаци на болка во грлото, џвакајте неколку мали каранфилчиња. Грлото ќе престане да боли за кратко време и болеста ќе биде запрена! Подобрува на варење на храна:...
Ајурведски третман кај парадентоза и заболување на непцата

Ајурведски третман кај парадентоза и заболување на непцата

Се почесто од неправилната исхрана и живеењето создаваме подлога за развивање на паразити и штетници во организмот и устата. Ајурведа ви предлага ефикасен и многу дамнешен лек. Лековитите својства на каранфилчето се широко користени во ајурведската медицина. Овој...
Древен ајурведски лек кај паразити во телото

Древен ајурведски лек кај паразити во телото

Се почесто од неправилната исхрана и живеењето создаваме подлога за развивање на паразити и штетници во организмот. Ајурведа ви предлага ефикасен и многу дамнешен лек. Лековитите својства на каранфилчето се широко користени во ајурведската медицина. Овој миризлив...
Ајурведска препорака за превенција од остеопороза, ејакулација и импотенција

Ајурведска препорака за превенција од остеопороза, ејакулација и импотенција

  Како да спречите остеопороза, ејакулација и импотенција? Присуството на еугенол, флавоноиди, калциум, магнезиум ги прави каранфилчињата моќен заштитник на коските. Каранфилчето ги прави коските посилни, спречува губење на коскената маса и на тој начин спречува...
Ајурведско чистење на телото од паразити со лен и каранфилче

Ајурведско чистење на телото од паразити со лен и каранфилче

Чистење на телото од паразити со лен и каранфилче За оваа мешавина ќе бидат потребни 100 гр ленено семе и 10 гр каранфилче. Користете каранфилче во прав и сомелете лен или купете ленено семе. Секој ден, земајте 2 лажици (рамни) три последователни дена, по можност...