Решение за ментално здравје и ајурведа

Решение за ментално здравје и ајурведа

Решенија за ментално здравје: Ајурведата го третира целиот комплекс на умот и телото Барате холистички пристап кон менталното здравје?  Ајурведата го третира целиот систем ум-тело. Прочитајте за да дознаете како можете да ја подобрите вашата благосостојба....
Депресија – најсериозната ментална состојба на денешницата

Депресија – најсериозната ментална состојба на денешницата

Депресијата е состојба на ниско расположение, аверзија кон активност и негативни мисли, однесувања и емоции. Депресивните луѓе се чувствуваат тажно, празно, безнадежно, беспомошно, безвредно, раздразливо, повредено и вознемирено. Губат интерес за активности што им...