Пиењето вода во ајурведата

Пиењето вода во ајурведата

Водата го претставува хранливиот и освежителен квалитет поврзан со лунарната енергија. Помага при варењето на храната, освежувањето и ребалансот на Пита доша, ја поттикнува Кафа и ја хидрира сувоста на Вата. Храни, подмачкува и детоксицира дури и кога излегува од...