Биолошки и психолошки стравови своред ајурведа

Биолошки и психолошки стравови своред ајурведа

Биолошкиот страв е вистински и го имаме тогаш кога нашите животи се навистина загрозени. На пример, ако бегаме од некого или ако се наоѓаме во некоја опасност ….лизгав терен, брзо возење, паѓање од стрмен предел….Тој страв е оправдан и сосема е нормално да...
Совети кои ќе ти помогнат да ги надминеш стравовите

Совети кои ќе ти помогнат да ги надминеш стравовите

  „Само во директен контакт со стравот може да се ослободите од него.“ вели големиот учител Кришнамурти Дали знаете дека е корисно да се чувствува страв бидејќи во опасни ситуации буквално може да нè спаси, како што велат „страв лозје чува„, но не е добро кога...