Ајурведска вежба за уморни и отечени нозе

Ајурведска вежба за уморни и отечени нозе

Доволно е да одвоите само десетина минути секој ден Пронајдете тивко место и одвојте 10 минути да си посветите на себе. Обезбедете простор што ќе ви овозможи да ги затворите очите и да се одморите. Ако зборувате на телефон,читате и пишувате пораки истовремено, нема да...
Ајурведски начин за добар имунитет и помалку стрес

Ајурведски начин за добар имунитет и помалку стрес

  Древните ајурведски искуства покажа дека нозете потопени во леген ладната вода го зајакнува имунитетот и штити од грип и настинки. Ова го поттикнува ефектот на зголемување на производството на бели крвни клетки (леукоцити) доколку редовно го практикуваме дури и само...
Ајурведски трик – реши го проблемот со жешки стапала и вкочанетост на нозете

Ајурведски трик – реши го проблемот со жешки стапала и вкочанетост на нозете

Нанесете органско масло од брами на круната на главата и стапалата на нозете пред спиење или секогаш кога имате проблем. Вкочаност на стапалата, жарењет, немирни нозе и чувство на горење се некој од симптомите кои најчесто се јавуваат во сезона на вата доша –...