Смокви како лек и храна во Ајурведа

Смокви како лек и храна во Ајурведа

Дали знаете дека смоквите се едни од најстарите дрва на планетата Земја. Од таму, Ајурведата го користи секој негов дел во служба на здравје на човекот. Во што се состои корисноста од смоквата, што ни помогнат и за што се добри? Ако е сезона за смокви, подобро е да се...