Како да ја забрзаш циркулацијата и да ги ги затоплиш нозете!

Како да ја забрзаш циркулацијата и да ги ги затоплиш нозете!

  Дали сте приметиле дека само што ќе се спомне зборот студ, асоцира на студени стапала. Поточно, секогаш кога ќе се појави студ и ниски темпратури кај многу луѓе замрзнува крвта во вените, а со тоа и нема проток на крв во горните и долните екстремитети, односно...
Масирајте ги стапалата секоја вечер и ќе спиете како бебе!

Масирајте ги стапалата секоја вечер и ќе спиете како бебе!

Во стапалата има нервни завршетоци кои се поврзани со бројни органи и витални функции и затоа стимулацијата на овие точки се користи како ајурведски метод за лекување и превенција на многу болести. Во ајурведата, овој метод се користи како превенција и помош за...
Ајурведа – болката во нозете може да биде знак на сериозни болести!

Ајурведа – болката во нозете може да биде знак на сериозни болести!

Болката во нозете може да биде знак на сериозни болести! Ајурведата вели: Болка во стапала, отечени стапала, чувство на тежина во нозете може да бидат симптоми на болест. Што предизвикува оток на нозете? Кога тој симптом е причина за загриженост, Кога отокот може да...
Древен ајурведски лек за уморни и болни стапала

Древен ајурведски лек за уморни и болни стапала

Дали сте пробале стапалата да ги потопите во млеко? Нозете ќе ги впијат сите хранливи материи од топлото млеко.  Овој третман им преку 100тина позитивни влијанија врз здравјето на телото. Како да го направите овој третман? Изборот на млекото го оставаме на вас....
Здравјето ни доаѓа од стапалата и нозете

Здравјето ни доаѓа од стапалата и нозете

Половина од популацијата на земјината топка страда од проблеми со нозете и стапалата Кој се најчестите проблеми со стапалатаи како да си помогнете? Носењето непријатни чевли честопати доведува до проблеми со стапалата, но тоа не е единствената причина, некои промени...