15 психолошки трикови за подобра комуникација

15 психолошки трикови за подобра комуникација

  Психолошки трикови за олеснување на животот и справување со стресни ситуации. 1. Кога група луѓе се смеат, доаѓа до ослободување и зближување, секој со некој кој го чувствува најблизок и сроден по душа. 2. Ако си нервозен, земи нешто во уста, може и мастика за...
Среќните луѓе не зборуваат лошо за другите

Среќните луѓе не зборуваат лошо за другите

Еден од најистакнатите знаци на емоционална и витална сиромаштија на една личност е фактот дека тој своето време и внимание го посветува на критикување на другите. Нема ништо полошо од тоа да гледате некоја личност да критикува и да се лути на сè што се движи. Да се...
Сакаш инстант среќа?

Сакаш инстант среќа?

Окситоцинот е наречен уште и како хормон на љубовта и е одговорен за чувствата. Овој хормон е поврзан со меѓучовечките односи и емоции вклучувајќи ја и романтичната љубов. Директно е поврзан со чувството наречено СКРШЕНО СРЦЕ. Затоа, не двоумете природно да го...
Сакаш инстант среќа?

Сакаш инстант среќа?

Дали знаеш? Допаминот може да се поттикне природно да се лачи. Допаминот е невротрансмитер кој се излачува кај сите живи суштества. Тој се произведува во повеќе делови од мозокот, вклучувајќи ја и мозочната црна супстанција и вентралната обвивка. Допамин се лачи во...