Ајурведски кулфи сладолед

Ајурведски кулфи сладолед

 ⠀  Кулфи е еден вид ајурведски сладолед. Се разликува од вообичаениот сладолед по вкус и конзистентност.  Има пријатен вкус на кардамом, млеко и ф`стаци.  ⠀  Можете да најдете кулфи рецепти со различни вкусови: со манго, јаболко, ананас, итн.  ⠀  Се служи или исечено...