Ајурведски сатвички сладолед од манго

Ајурведски сатвички сладолед од манго

Храната со сладок вкус спаѓа во групата сатвички, хранливи, поттикнувачки и смирувачки јадења.  Во ајурведата десертите често се јадат пред главниот оброк, бидејќи сладоста го стимулира дигестивниот оган (Агни) и во исто време ја смирува пита дошата.  Летото е време...