Ајурведата забранува подготовка на храна во микробранови уреди

Ајурведата забранува подготовка на храна во микробранови уреди

Кога би истражувале за микробрановите, многу малку извори ќе зборуваат за негативните ефекти на микробрановите. И ако го сторите тоа, ќе биде на нејасен, двосмислен начин – цитирајќи дека „истражувањето не е убедливо“ или „немало доволно дефинитивни податоци за...