7 ајурведски тајни за побрз раст на косата

7 ајурведски тајни за побрз раст на косата

Многумина имаат проблем со косата и опаѓањето по Ковид, а и како последица на стресното живеење. *Од каде потекнуваат тајните за здраво влакно и убава коса? Дефинитивно од Ајурведата и древни ајурведски рецепти за негување на влакното. Еве неколку корисни совети за...
Смокви како лек и храна во Ајурведа

Смокви како лек и храна во Ајурведа

Дали знаете дека смоквите се едни од најстарите дрва на планетата Земја. Од таму, Ајурведата го користи секој негов дел во служба на здравје на човекот. Во што се состои корисноста од смоквата, што ни помогнат и за што се добри? Ако е сезона за смокви, подобро е да се...
Ајурведско месечево млеко за помалку стрес

Ајурведско месечево млеко за помалку стрес

Месечевото млеко е смирувачки и пријатен пијалок кој помага да се намали веднаш стресот. Потребни се само неколку состојки кои ги имате по дома. Во основа: боровинки, лути зачини и ашваганда. Состојки: -1 чаша млеко по ваш избор. на пр: кравјо, кокос / бадем / овес /...
Ајурведски вежби за активација на мозокот

Ајурведски вежби за активација на мозокот

Кој дел од нашиот мозок го користиме? Научните истражувањата покажуваат дека користиме само 3-4% од нашиот мозок. Генијалците користат 7-8%. Просветлените битија користат 100%. Повеќе од 100.000 хемиски реакции се случуваат во нашите мозоци секоја секунда. Како да го...
Дали знаете дека доцнењето на важните настани предизвикува длабок стрес?

Дали знаете дека доцнењето на важните настани предизвикува длабок стрес?

Добро е да се знае кои нешта влијаат на зголемување на стресот, едноставно да можеме свесно да ги ублажиме и избегнуваме секојдневните стресни ситуации. Сакале или не, секој ден е полн со стрес што не зависи од нас. Сепак, некои навидум наивни работи што самите ги...